چگونه در شغل و کسب و کار خود به طور مستمر پیشرفت کنید؟ ۱۸ راهکار عملی

پیشرفت شغلی به همراه توسعه فردی امکان‌پذیر است. این روزها استخدام‌شدن در شرکتی که مطمئن باشید ۳۰ سال می‌توانید در آن کار کنید و به راحتی استراحت کنید و شرکت مانند یک پله‌برقی شما را به اوج برساند، هم مسئله‌ای نادر است و هم با دنیای امروز فاصلۀ بسیاری دارد. این مسئله لزوماً خبر بدی نیست، برعکس به این معناست که شما تنها کسی هستید که می‌توانید مسئولیت پیشرفت شغلی‌ خود را بر عهده بگیرید و به آن شکل دهید. اگر اصول و رفتارهایی را که در این مقاله  ذکر می‌کنیم بررسی کنید و به آن عمل نمایید متوجه خواهید شد که به سرعت در حال پیشرفت شغلی خود هستید. آماده اید‌؟ بیایید شروع کنیم!

۱٫ برای پیشرفت شغلی موفقیت را برای خودتان تعریف کنید

تعریف درست یا غلطی از آنچه در شغل شما موفقیت به‌ نظر می‌رسد وجود ندارد. مسئلۀ اصلی این است که دریابید پیشرفت شغلی و موفقیت برای شما چگونه به نظر می‌رسد. این امکان وجود دارد، احتمالاً در آینده با آن روبه‌رو خواهید شد، که نظر شما راجع به موفقیت و پیشرفت شغلی در طی مسیر تغییر کند اما اگر نقطۀ عطفی ندارید پس قطعاً نمی‌دانید که به کدام جهت می‌روید.

به موفقیت و پیشرفت شغلی‌ خود در یک سال و پنج سال و ده سال آینده فکر کنید. اکنون که می‌دانید تعریف شما از موفقیت چیست، وقت آن است که پاشنه‌های خود را ور بکشید و به دل کار بروید.

۲٫ ایجاد و پیگیری یک برنامه را بیاموزید

هیچ کس به‌طور تصادفی به موفقیت دست نمی‌یابد. حتماً همۀ کسانی که به‌طور تصادفی به پیشرفت غیرمنتظره یا روش‌های جدید دست یافته‌اند، داستان‌ موفقیتشان یک نکتۀ مشترک (یک برنامه) دارد.

یک جدول زمانی برای چیزهایی که می‌خواهید در شغلتان طی ۵ سال و ۱۰ سال آینده و سال‌های پس از آن به دست آورید ایجاد کنید. سپس مهارت‌هایی را که برای رسیدن به اهداف باید یاد بگیرید، بررسی کنید.

۳٫ افرادی را دور خودتان جمع کنید که بهتر از شما هستند

این اصلی معروف در میان موسیقی‌دانان است که اگر می‌خواهید بهتر شوید، باید از رختخواب خارج شوید و با افرادی که بهتر از خودتان هستند بنوازید.

اگر در میان کسانی باشید که بهتر از شما هستند و در جایی باشید که می‌خواهید، نه‌تنها متوجه خواهید شد که چگونه این افراد در زمینۀ خود پیشرفت می‌کنند، بلکه شما نیز از آن‌ها خواهید آموخت و پس از آن به‌طور طبیعی تمایل دارید که خودتان را به سمت بالاترین نقطه در شغلتان بکشید.

۴٫ به دنبال مربی (یا مربیان) بروید

کار ارزشمند مربی این است که نه‌تنها به شما کمک می‌کند که اهداف شغلی‌تان را تصحیح و بازبینی کنید، بلکه شما را در پیاده‌سازی و باز‌کردن درهای بسته شغلی‌تان نیز راهنمایی ‌می‌کند.

پرورش یک رابطه با یاری یک مربی هم در شرکت و هم خارج از آن رویکردی منحصر به فرد است که احتمالاً به شما کمک می‌کند تا چشم‌انداز خود را، به تناسب مراتب و مرحله‌های شغلی، تغییر دهید.

۵٫ اوقات صبحگاهی را هدر ندهید

در صورتی می‌توانید خود را سحرخیز بدانید که یکی از آنان باشید؛ در این صورت ۱۰ سال بعد می‌توانید از خود تشکر کنید.

روز قبل لیستی از وظایفی تهیه کنید که می‌خواهید فردا به انجام برسانید و قبل از اینکه صبح روز بعد را با پاسخ به ایمیل‌های دریافتی شروع کنید، آن‌ها را بررسی کنید. پاسخگویی به ایمیل‌های دریافتی در ابتدای صبح باعث می‌شود به جای اینکه برنامۀ خود را بر اساس نیازهای خود طرح‌ریزی کنید، ابتدا به نیازهای دیگران توجه کرده باشید.

۶٫ یک شبکه تشکیل داده یا عضو یک محفل شبکه‌ای شوید

اگر در رویدادهای شبکه‌ای فقط به این علت حضور دارید که ممکن است اندکی نوشیدنی رایگان به دست آورید، بهتر است بدانید که روش اشتباهی را در پیش گرفته‌اید. این رویداد‌ها از آن جهت که باعث می‌شود با افراد جدید آشنا شوید و روابط جدید را شکل دهید بسیار عالی هستند؛ اما نباید هدفتان تنها این باشد که تا آخر شب به کار بپردازید؛ بلکه تلاش شما باید بیشتر ایجاد حلقه‌های دوستی و کسب اعتبار باشد. اکنون گام بعدی چیست؟

چند روز دیگر از طریق ایمیل یا رسانه های اجتماعی آن‌ها را دنبال و ارتباط برقرار نمایید.

۷٫ مهارت‌های جدید کسب کنید

هیچ فردی علاقه ندارد که مانند حیوان پیری باشد که نمی‌تواند ترفندهای جدید را بیاموزد. برای پیشرفت شغلی ، شما مجبور به فراگیری مهارت‌های جدید در طی مسیر هستید. این امکان وجود دارد که شرکتی که در آن مشغول به فعالیت هستید برای شما کلاس‌های آنلاین شبانه یا آموزش‌های مربوط به زمینۀ کاری‌تان را پیشنهاد دهد.

ممکن است که به کمک یادگیری مهارت‌های جدید نتوانید آنچه را که در دست دارید بسط و گسترش دهید اما بی‌شک می‌توانید خودتان را در نظر کارفرمایانتان و کارفرمایان آینده، فردی با ارزش جلوه دهید.

۸٫ از منابعی که در اختیارتان قرار گرفته بهره‌برداری کنید

به یاد دارید که دربارۀ امکان اینکه شرکت شما شغلتان را آموزش دهد چه گفتیم؟ از این دست مزایای شغلتان بهره ببرید.

اگر در شرکتی مشغول به کار هستید که به شما اجازه می‌دهد با شرکت‌های دیگر ارتباط برقرار کنید، یا از خدمات سایر کارمندان استفاده نمایید از این فرصت نهایت استفاده را ببرید؛ زیرا این موضوع نه‌تنها به شما این امکان را می‌دهد که مهارت‌هایتان را توسعه دهید، بلکه این امکان را می‌دهد که به مدیران دیگر نشان دهید بیش از گرفتن چک به چه چیزهای دیگری علاقه دارید.

۹٫ خودتان را به فردی ضروری در محل کارتان تبدیل کنید

یافتن کارمندانی که به پیشرفت شرکت کمک‌های شایانی می‌کنند سخت است و کارفرمایان تمایل دارند که کارمندان خوب و کاری را حفظ کنند. اگر شما می‌توانید خودتان را به عنصر و فردی ضروری در محل کارتان تبدیل کنید، نه‌تنها شخص موفقی خواهید بود که امنیت شغلی بسیار زیادی نیز خواهید داشت. این چه معنایی دارد؟

همۀ مشکل این نیست. شما با معتمد‌بودن، سازگاری با مسئلۀ جدید، حفظ شغل خود و عملکرد استانداردتر در میان هم‌ردیف‌هایتان ایستادگی خواهید کرد و توجه دیگران را به خودتان جلب می‌کنید. آسان است؛ اینطور نیست؟

۱۰٫ خودتان را محدود نکنید

افرادی که در شغلشان رشد می‌کنند کسانی هستند که از اظهار نظر خجالت نمی‌کشند و با قدرت و به خوبی از فرصت‌هایی که دست می‌دهد استفاده می‌کنند.

اگر مشکلی در شرکت پیش بیاید و شما عقیده دارید که باید به دنبال راه‌حلی باشید، دیگران را در جریان قرار دهید. کارفرمایان برای کارمندانی که به حل مشکل می‌پردازند ارزش قائل می‌شوند و برای آنان ترفیع‌هایی را در نظر می‌گیرند. با مسائل کوچک شروع کنید و در مسیر آن‌ها را به وظایف و پروژه‌های دشوارتر ارتقا دهید.

۱۱٫ منتظر مسئولیت بیشتر نمانید و خودتان آن را تقاضا کنید

اگر به دنبال مسئولیت‌های بیشتر در شغلتان هستید، پس آن را با مدیر در میان بگذارید. این امکان وجود دارد که مدیرتان بسیار مشغول کار خود باشد و نداند که شما به دنبال حل‌کردن مسائل بیشتری هستید.

تنها مطمئن شوید که می‌توانید مسائل جدید را مدیریت کنید و در حال حاضر عملکردی قوی در وظا‌یفتان نشان می‌دهید. اگر اینگونه به نظر می‌رسد که کارفرمایتان از پیشنهاد مسئولیت بیشتر حمایت نمی‌کند، وقت آن رسیده است که به دنبال شغل جدیدی باشید.

۱۲٫ وقتتان را برای امور ناخواسته تلف نکنید

اگر هدف شغلتان با عبارت «من باید این را انجام دهم…» شروع شود به این معنی است که ممکن است مشکلی وجود داشته باشد. از آنجا که این نوع زبان نشان دهندۀ این مطلب است که خواسته‌ای وجود ندارد، در زمان رفتن به سوی اهداف، محکوم به شکست است. استفاده از روش RUMBA (معقول، مفهوم، با قابلیت اندازه‌گیری، رفتاری و قابل موافقت) را بررسی کنید.

زمانی که اهدافتان را تعیین می‌کنید، قسمت «قابل موافقت» واقعاً باید «خواسته» باشد. با دنبال کردن اهداف شغلی که واقعاً می‌خواهید به انجام برسانید، به احتمال زیاد به آن‌ها دست می‌یابید.

۱۳٫ بازخورد مطالبه کرده و آن را به کار ببرید

تنها انجام‌دادن وظایفتان شما را به سمت پیشرفت شغلی‌ سوق نمی‌دهد. بیشتر کارمندان تصور می‌کنند که کارفرمایشان به پیشرفت و عملکردشان توجه خواهد کرد و در زمان مناسب آنان را ارتقای شغلی خواهد داد.

از جست‌و‌جوی بازخورد نترسید و انتقادهای سازنده را مطالبه کنید. این مسئله نه‌تنها نشان دهندۀ این مطلب است که نظرات مدیران را ارج می‌نهید، بلکه نشان می‌دهد از شغلتان مراقبت می‌کنید و می‌خواهید که در زمینۀ منتخب خود بهتر شوید.

۱۴٫ رئیستان را هوشمندانه انتخاب کنید

اگر افراد مناسبی را انتخاب نمایید سریع‌تر پیشرفت می‌کنید. چنانچه کارفرمای شما متناسب با شغل خود نیست یا به تلاش شما ارزش نمی‌دهد، حرکت به سمت پیشرفت شغلی سخت خواهد بود.

کارفرمای عالی کسی است که به شما کمک کند که نقاط قوتتان را تقویت کنید و حتی مدافع موفقیت شماست. اگر کارفرمای شما اینگونه نیست تا به شما کمک کند که استعدادتان را رشد دهید، پس مجبورید تا مربی جدیدی را برگزینید.

۱۵٫ پرورش حس زمان‌بندی را یاد بگیرید

نظر‌سنجی که در PayScale انجام شد نشان داد که ۷۰ درصد از درخواست‌کنندگان ارتقا یا افزایش، درخواستشان با موافقت روبه‌رو شده است. نکته‌ای که باید در ذهن داشته باشید این است که وقتی سؤال می‌کنید تفاوت را ایجاد می‌کنید.

در برخی فرهنگ و رفتار‌ سازمانی ترجیح بر این است که کارمندان در طی بازبینی سالیانه به پیشرفت دست یابند. اما استارتاپ‌های دارای روحیۀ آزادتر روندی متفاوت دارند. در این صورت باید به این نکته توجه نمایید که دیگران چه زمانی پیشرفت می‌کنند و بپرسید که سازمان مدّنظر چگونه این پیشرفت‌ها را مدیریت می‌کند.

۱۶٫ برای پیشرفت شغلی سخت کار کرده و خودتان را ارتقا دهید

سخت کار‌کردن و رسیدن به یک عملکرد شغلی مطمئن کلید پیشرفت شغلی شما، سوای از زمینه‌ای که در آن کار می‌کنید، است. این مطلب به این معنا نیست که باید دربارۀ دستاوردهایتان فروتن باشید.

رکورد تأثیر مثبت خود را در سازمان ثبت کنید و اجازه دهید دیگران، هم شرکت و هم افراد در زمینۀ کاری شما، بدانند که شما دربارۀ این نقش و حرفۀ خود مشتاقید.

۱۷٫ شبکۀ خودتان را ساخته و آن را توسعه دهید

بسیار ساده است که افراد جدیدی را به شبکۀ ارتباطات خود اضافه کنید و سپس آن‌ها را به دست فراموشی بسپارید. به جای جمع کردن کارت ویزیت و یا مخاطب در شبکه‌های اجتماعی باید با کسانی روابطتان را گسترش دهید که اکنون با آن‌ها رابطه دارید.

افرادی را دنبال کنید که مدتی است با آن‌ها صحبت نکرده‌اید، با کسانی که در رشتۀ خودتان می‌شناسید ارتباط برقرار کنید و از آن‌ها دربارۀ شغل جدیدی که به دست آورده‌اند سؤالاتی بپرسید. شاید بشود جرقه‌ای را در زمینۀ پیشرفت شغلی‌ خود به وجود آورید.

۱۸٫ به سازمان حرفه‌ای ملحق شوید

اتحادیۀ ملی (شرکت را اینجا وارد نمایید) و دیگر سازمان‌های حرفه‌ای هنوز می‌توانند مزایای ارزشمند زیادی را به شما پیشنهاد دهند که گستردگی آن از شبکه سازی تا بینش‌های صنعتی و رشد مهارت است.

لطفا ما را در Instagram دنبال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *